Seitse taoistlikku meistrit

Seitse taoistlikku meistrit

Romaani vormis käsiraamat taoistlike salateadmiste praktiseerimisest

Eva Wong

Haarav lugu seitsme reaalselt elanud inimese vaimse eneseteostuse teekonnast! 

Raamat "Seitse taoistlikku meistrit" sulatab seikluslikult ühte ajaloo ja legendid, et tutvustada kaasakiskuvas vormis taoismi põhialuseid. Ühelt poolt on tegu ajatut tarkust sisaldava käsiraamatuga, mis annab lugejale ülevaate taoistlike praktikate olemusest ja tähendusest. Teisalt räägib see romaani vormis jutustus kuue mehe ja ühe naise eneseleidmise, valgustumise ning viimaks ka surematuks saamise teekonnast. Need tegelased ja nende õpetaja Wang Ch’ung-yang on kõik ajaloolised isikud, kes elasid Lõuna Sungi (1127-1279) ja Yuani (1274-1368) dünastia aegadel Hiinas. Wangi peetakse üheks Täieliku Reaalsuse Kooli – taoismi haru, millel on tugevad seosed ka zen-budismiga – suurimaks meistriks. See raamat toob nii Wangi õpetussõnade kui kõigi tegelaste seikluste abil lugejani taoistliku filosoofia ja praktika põhiolemuse. Tutvustatakse teemasid nagu meele ja keha arendamine, taoistlikud meditatsioonitehnikad, nelja suurima takistuse ületamine, sisemine alkeemia ning paljut muud.

"Seitsme taoistlikku meistri" autor pole teada, kuid raamatu kirjandusliku stiili järgi võib oletada, et romaan kirjutati Mingi dünastia keskmisel perioodil (ca 1500. aasta paiku). Selle põneva ja praktilisi juhiseid sisaldava loo on inglise keeles ümber jutustanud taoismi praktik ja akadeemiaväline õpetlane Eva Wong. Autor on kirjutanud ja tõlkinud mitmeid raamatuid taoismist ja taoismiga seotud teemadel, kaasa arvatud "Feng shui meistrikursus", "Lugusid taoistlikest surematutest" ning "Tervise, pikaealisuse ja surematuse Tao".

Katkendi raamatust leiate Valgusesaare blogist: http://valgusesaar.blogspot.com.ee/2017/02/seitse-taoistlikku-meistrit.html 

Hind: 13.44 EUR

Tekst www.valgusesaar.comArray ( [0] => Array ( [lng_id] => 0 [lng_ord] => 0 [short_name] => GLOB [lng_name] => Globaalne ) [1] => Array ( [lng_id] => 1 [lng_ord] => 0 [short_name] => EST [lng_name] => Eesti ) [2] => Array ( [lng_id] => 2 [lng_ord] => 0 [short_name] => ENG [lng_name] => Inglise ) )