Jumalanna Pallas Athena väeripats

Jumalanna Pallas Athena väeripats

Mõõdud ca 2,7 x 4,5 cm. Ümara suurendava klaasiga!

E. M. Leppoja

Pallas Athena on vanakreeka mütoloogias võimas tarkuse-, käsitöö- ja sõjajumalanna. Ta on Zeusi tütar ning sündis Zeusi peast pärast seda, kui Olümpose valitseja oli mitmeid päevi kohutavate peavalude käes kannatanud. Athena kõige tuntumateks sümboliteks on öökull, mida peetakse tänapäevani tarkuse võrdkujuks, ning koletis Medusa maharaiutud pea. Jumalanna kannab Medusa pead oma kilbil, muutes kõik vaenlased, kes seda vaatavad, kiviks. 

Olles sõjajumalanna, on Athena üks Suure Jumalanna raevukam vorm, kelle eesmärgiks on lõigata läbi rumaluse ja türannia kütketest ning taastada võrdsus ja vabadus. Talle on omane õiglane meel ning ka võitlema ajendab teda üksnes taotlus kaitsta rahu või luua ruumi harmoonia tekkimiseks.

Materjal: Hõbetatud tsingi sulam (plii ja nikli vaba) ja kumer suurendav klaas. RoHS nõuetele vastav. 

Hind: 12.00 EUR

Tekst www.valgusesaar.comArray ( [0] => Array ( [lng_id] => 0 [lng_ord] => 0 [short_name] => GLOB [lng_name] => Globaalne ) [1] => Array ( [lng_id] => 1 [lng_ord] => 0 [short_name] => EST [lng_name] => Eesti ) [2] => Array ( [lng_id] => 2 [lng_ord] => 0 [short_name] => ENG [lng_name] => Inglise ) )