Küünlaalus Elulillega, suurem

Küünlaalus Elulillega, suurem

Mõõdud ca 15,5 x 8 cm

Materjal: Kullavärvi metall.

***

Elulille kujutist võib leida kõikjalt üle kogu maailma, isegi Eesti rahvakunstist. Tänapäeval nimetatakse seda sümbolit Elulilleks, kuid sel on ka teisi nimetusi. Kaks kõige enam levinud nime on vaikuse keel ja valguse keel, sest Elulill on kõikide keelte (tegelikult kogu heli ja valguse) algallikas.

Koosnedes omavahel läbipõimuvatest võrdse läbimõõduga ringidest, on Elulill unikaalne kujund ka pühas geomeetrias. Iga ringi kese on läbistatud seda ümbritsevate ringide piirjoontest, nii et üksteisest võrdsel kaugusel ja korrapäraselt paiknevad kaared loovad iga ringi sisse lilletaolise mustri. Kuna iga ring jaguneb kuueks, on kujund aluseks ka heksagoonidest (kuusnurkadest) koosnevale mesilaskärjetaolisele võrgustikule, mis moodustab geomeetrilise baasmaatriksi kogu aeg-ruumile. Tegu on visuaalse väljendusega kõiki eluhoovusi ühendavatest, korrapärastest ja Kõrgema Tahtega kooskõlas olevatest sidemetest. See on ka ühtsusteadvusevõrgustik geomeetriliselt esitatuna. Kuid lisaks eelnevale on Elulill ka määratu kosmiline raamatukogu, millesse on talletanud kõikide olendite eluraamatud (Akašši kroonikad) ja kogu multiversumi ajalugu.

Elulillega on seotud viis platoni keha, mis on tuletatud Elulillest tekkinud Metatroni kuubist ja väljendavad viit elementi (maa, õhk, vesi, tuli ja vaim). Platoni kehad on kolmemõõtmelised kujundid – kogu Loomingu ehituskivid.

Elulille sisse on kätketud ka meie maailma loomise lugu, sest Elulille südames asuva Eluseemne kuus välimist ringi sümboliseerivad kuut loomispäeva, mille käigus Elohim (Emajumal) maailma ilmale tõi. Nende kuue loomispäeva seas on Valguse sünd, mida väljendab geomeetriliselt vesica piscis, ja Püha Kolmainsuse teke, mida geomeetriliselt tähistab tripod. Algselt sümboliseeris see kolmest vesica piscisest tekkinud kujund Suure Jumalanna kolme peamist avaldumiskuju – Neitsit (puhast loovat impulssi), Ema (elu andjat ja toetajat) ja Tarka ehk Teadjanaist (elu võtjat ja Suurt Tühjust). Alles hilisemal ajal, seoses patriarhaalsuse tulekuga, said Jumala kolmeks väljenduseks Isa, Poeg ja Püha Vaim ning ka Indias muutusid nii Looja, Säilitaja kui Hävitaja meesjumalateks. Tasakaalustatum nägemus Pühast Kolmainsusest oleks järgmine: Jumal-Isa, Jumal-Ema ja Jumalik Laps. Samuti võib seda kujundit vaadelda kui vaimu, hinge ja keha ühtsust.

Elulille nimetatakse lilleks, sest see näeb välja nagu lill, aga ka seepärast, et Elulill sisaldab endas geomeetriliselt viljapuu viljavalmimise tsüklit: viljapuu loob õie, millest valmib vili – kirss, õun vms; vili sisaldab seemet, millest mulda sattumisel võib kasvada uus puu. Nimelt on Elulillest tuletatav ka Elupuu ehk ilmapuu, ülestõusmise valgusesammas või eri dimensioone ja teadvusetasandeid ühtseks tervikuks ühendav nn taevatrepp. Elupuu on kujundlik väljendus kogu Reaalsuse mudelile ning ühtlasi ka kaart liiklemiseks olemise erinevatel tasanditel. Elulillest valmiv Eluvili (geomeetriliselt: Metatroni kuup) tähistab aga virgunut ehk valgustunut – individuaalset hinge, jumalikku last, kes on ühinenud oma vaimu ehk Allika Minaga, taasaktiveerinud oma valguskeha ehk Mer-Ka-Ba sõiduki ning ületanud kõik kolmanda dimensiooni piirangud, suutes nüüd rännata kõikjal kogu maailmakõiksuses – tõusta ja laskuda mööda taevatreppi.

Elulille sümbol toetab energiablokeeringute vabastamist. Tugevdades eluenergia vaba voolamist, on Elulille kujutis väga hea abivahend meditatsiooniks.

Hind: 11.99 EUR

Tekst www.valgusesaar.comArray ( [0] => Array ( [lng_id] => 0 [lng_ord] => 0 [short_name] => GLOB [lng_name] => Globaalne ) [1] => Array ( [lng_id] => 1 [lng_ord] => 0 [short_name] => EST [lng_name] => Eesti ) [2] => Array ( [lng_id] => 2 [lng_ord] => 0 [short_name] => ENG [lng_name] => Inglise ) )